Livsenergi 9

Vil du være fri i deg  selv. Ser du det de andre ikke ser. Søker du rettferdighet? Da kjenner du til denne Ennead typen

Livsenergi 9s fysiske beliggenhet er mellom skulderbladene, brystvirvel 2 og 8, thymus og lungene.

For å aktivere punktet slipper du armene ned langs kroppen og roterer skuldrene utover. Involvert muskulatur er interskapulærmuskulatur, (trapezius, rhomboideus) samt bakre del av skuldermuskulaturen (deltoideus, teres major).

Senteret sitter midt mellom skulderbladene på ryggen. Trekk skulderbladene sammen og slipp dem ut mens du puster fritt. Se ned, opp eller rett ut i luften. Ha øynene lukket eller åpne. I takt med innpust og utpust løftes brystet opp og ned, samtidig som skulderbladene trekkes inn og ut. Brystet ekspanderer, ryggen trekker seg sammen samtidig som skulderbladenes midtpunkt trekker kroppen litt bakover. Armene vendes utover uten å holde fast ved noe, hendene er løse og frie. La kroppen puste fritt og ekspandere i alle retninger, i hele deg, bak deg, foran deg, oppover til toppen av hodet, nedover til tærne og ut i fingerspissene.

 

9-ere har ofte en bred overkropp, de kan virke muskuløse på ryggen og har smal midje. Øynene kan virke mer åpne enn hos de åtte andre livsenergiene. Når de er aktivert og i sin styrke, åpnes øynene enda mer. Da kan de se ut som de ikke har kontakt med de nærmeste omgivelsene. Men da er de i sitt ess og mest våkne, og de tar inn all informasjon som er i deres synsfelt og omgivelser. Deres spesielle egenskap er å få med seg mer enn det vi andre ser og er bevisste på. Når 9-ere tenker seg om, kan de ofte trekke pusten dypt før de begynner å snakke. De er svært gode i forhandlinger og fredsmekling fordi de kan sette seg inn i de forskjellige perspektivene. 9-ere ønsker å gjør ting spontant og ikke ha så mange avtaler, det gir dem frihetsfølelse.

I jobbsammenheng liker 9-ere effektivitet og handling. De har stor arbeidskapasitet, men trenger deadlines for å bli fokuserte. De er jordnære allroundere som er gode på litt av alt. De er flinke til å tilpasse seg det teamet trenger og inntar den rollen som må fylles. De er løsningsorienterte, pliktoppfyllende og kvalitetsbevisste med stor grad av realisme. Godt nok er godt nok. De liker ikke hierarkiske systemer som de mener fører til bortkastet tid ved å måtte gå via mellomledd. 9-ere fungerer best i inkluderende miljøer med åpne linjer mellom alle.

 

Dersom miljøet er lite inkluderende, eller de merker at noe er urettferdig eller uharmonisk, sier de fra. 9-ere kan være dirkete i sin tale. De liker ikke å gå rundt grøten, men snakker om saken på en naturlig og forståelig måte. Når en 9-er er engasjert og vil noe, og samtidig er i balanse, vil det som formidles nå frem til de involverte med integritet, alle hensyn er tatt og all informasjon er inkludert. 9-ere er samlere og har vanskelig for å kvitte seg med ting. Alt har en historie, og kanskje kan en få bruk for det en dag. Den fysiologiske endringen i kroppsholdningen til livsenergi 9 ved å åpne opp armene, sette skulderbladene sammen og å løfte brystet, gjør dem mer bevisst på pusten som sirkulerer gjennom kroppen. Nervesystemet våkner og hender, armer, bein, kropp og hode føles som en del av det. Livsenergi 9 gjenvinner seg selv ved å åpne opp. Når de ikke åpner opp, kan de bli lettere stresset.

Ansiktsutrykk