Sertifiserte lærere

Morten Nygård

Livsenergi 3

Morten hjelper mennesker til å leve et rikere liv. Han er også forfatter, foredragsholder, veileder og deltar på kunstutstillinger med sine levende utstillinger. Han har CTI utdannelse i coaching og ledelse fra USA. Morten har utviklet Ennead metoden de siste 20 årene og leder Ennead skolen og arbeidet med de 9 livsenergiene. Han har skrevet tre bøker. Han har bodd 4 år i en campingvogn i skogen for å finne ut hvordan det er å være materiell fri. Han har deltatt flere ganger på Kunst i Natur, en av gangene satt han på en fjellhylle uten mat og drikke i en uke for å finne ut hva «ingen ting» er. Han har gått på pilegrimsturer med munker og prester både vinter og sommer. Han har syklet gjennom Spania og Frankrike alene i ukesvis. Han har mistet alt han eier to ganger i livet, uten at det har ødelagt nattesøvnen. NRK har laget to dokumentarer og han blir stadig vekk intervjuet i magasiner. Han har tent bål, meditert og badet hver eneste morgen i 10 år. Han har vært i stillhet i 100 dager. Han har reist rundt med bevissthetspoden og møtt på mange spennende mennesker som jobber med bevissthet. Morten har veiledet fire tusen personer i å bruke kroppen til å endre livet.

Anders Buvarp

Livsenergi 1

Jeg hadde overkjørt kroppens signaler om stress og utbrenthet i mange år før jeg i 2015 fikk identifisert min livsenergi som 1. På den tiden hadde jeg ikke noe forhold til at mitt senter lå i området under haka eller betydningen av å aktivere energien min. Jeg søkte endring fordi jeg hadde flere forhold i livet som krevde det. Da jeg startet med Ennead, tok jeg noen enkle og bevisste livsstilsvalg. Det første jeg gjorde, var å etablere en fast disiplin med fysisk aktivitet ute i naturen og daglig meditasjon gjennom de ni livsenergiene. Deretter endret jeg kostholdet med begrenset inntak av sukker og mel. På det tidspunktet forsto jeg ikke at livsenergien kunne hjelpe meg til å gjøre det jeg innerst inne ville, nemlig å gi og ta imot ubetinget kjærlighet. Sinnet mitt gikk derfor ofte i veien for meg. Mange ganger føltes prosessen som en milelang vandring uten endring. Mine gamle og iboende mønstre er å dømme meg selv og andre samt stille høye krav og forventninger til det jeg selv gjør, og til dem jeg møter. Når mønstrene slo til og jeg avsa dom over meg selv eller andre.    

Thomas Brikt Andersen

Livsenergi 2

Personlig vektet jeg alt fra hva jeg skulle spise til middag til hvor mye jeg skulle trene, eller om jeg skulle studere på den eller den måten. Jeg slet også med å skille ut det viktigste i pensum og syntes alt var like viktig. Jeg har lært at jeg må engasjere meg så tidlig som mulig så jeg får oversikt raskest mulig. Jeg hadde en dårlig studieteknikk fordi jeg ikke klarte å skille ut det viktigste, men kom gjennom fordi jeg ikke ga opp. Jeg jobbet seigt, men sikkert. Godfølelsen kom etterpå. Husk derfor å være snill med deg selv. Balanser skolegang med aktiviteter som gjør deg glad. Det kan være små detaljer. Nyt din aktive energi og vær takknemlig for den du er.

Unn Buvarp

Livsenergi 2

Dette er mine erfaringer så langt om hvordan min livsenergi hjelper meg i min utvikling. Fysisk spenner jeg meg opp,løfter meg opp, løfter holdningen opp fra mellomgulvet. Det gir energi, og jeg blir glad og lettere til sinns når jeg gjør det. Ved å spenne opp mellomgulvet blir jeg mer åpen i kroppsholdningen og i ansiktet og får et lett smil og åpne øyne. Det blir lettere å både å ta imot og gi energi. Når jeg er fokusert på og i kroppen, hjelper det meg å være mentalt fokusert. Det blir også lettere å møte det som er foran meg, jeg får integritet og det blir lettere å stå i meg selv. Jeg får rett som det er tilbakemeldinger om at andre opplever at jeg kan skifte fokus raskt. Jeg søker øyekontakt og holder ofte blikket når jeg er en-til-en. Med flere i rommet kan jeg skifte blikket raskt. Det gir mye næring å se og bli sett. Da jeg fikk bekreftet at jeg er livsenergi 2, ga det en følelse av letthet. Det satte i gang en prosess mot en lettere kropp og lettere tanker. Det ble lettere holde seg i aktivitet, noe jeg kjenner gir livsnødvendig energi.

Jarle Lundsvoll

Livsenergi 7

Det å slippe sinnet fri og være i livet er et fenomen du kan erfare når du ikke studerer mennesker som ting. Et menneske må oppleves som det bevegende, handlende, følende, menende, opplevende og forstående individet det er. Når du slutter å tenke at noe er galt eller rett med andres væremåte, kommer du tilbake til deg selv igjen. Da kan du erfare. Det betyr at du kan se dem for det de er,og ikke det du tror de er.Da kan du få med deg potensialet i dem. Dette gjør du når du erfarer hvordan de går, står, snakker, bruker øyekontakt og håndterer informasjon, og når du får med deg mikrobevegelsene deres. Hvor raskt snakker de, hvor høyt og lavt er tonefallet, hvordan lager de og spiser mat? Hvordan oppleves de når de jobber, diskuterer og forklarer hva de føler? Hvilken atmosfære de bærer med seg? Er de urolige eller rolige? Er de vitale eller føles de døde? Er de forståelsesfulle og empatiske? Eller er de manipulerende og vanskelige å få grep på? Du kan kjenne om du skal fortsette å være sammen med dem eller ikke. Du kan akseptere og forsone deg med deres måte å være på. Du kan erfare hvordan de lever sitt liv, og at dette ikke er ditt liv. Når du er uten fordommer om andres liv, hjelper du dem til å føle velvilje for å velge en ny vei.

Tove Lundsvoll

Livsenergi 3

Selv om jeg har levd i over 60 år, har jeg et utviklingspotensial. I utviklingen hjelper det meg å bruke min livsenergi. Jeg blir oppløftet i tanker og sjel når jeg bokstavelig talt løfter meg opp fra brystbeinet. Ved at kroppen min rettes opp, er det som om jeg får en stolt holdning. Med holdningen følger trygghet og tillit som får meg til å smile, og jeg får lyst til å dele gleden. Kropp og sjel kobles sammen til en styrke som kan gi en ny bevissthet og veilede de mange tankene mine. Jeg blir mer trygg i kroppen, og jeg sanser mer i øyeblikket. Jeg kobler meg lettere på naturen og opplever magien i det utrolige, fantastiske og vakre. Jeg erfarer at naturen ikke bare er en kulisse i livet mitt. Det er som om jeg får superkrefter i kropp og sjel. Jeg blir optimistisk og tror at det meste går bra og at de rundt meg vil meg vel. Det er som om jeg kommer i balanse i kroppen, alt flyter lett, er avslappet og kjennes meningsfullt. Det å møte en annens blikk og smil gjør at jeg kjenner tilhørighet. Jeg er ikke alene. Det er befriende, lett og ofte morsomt. Å kjenne min livsenergi gjør at jeg aner at mine barn, min mann, min søster og mine foreldre ikke har samme energi som meg. Dermed kan jeg være åpen for at de jeg elsker, er annerledes enn meg. Det at jeg er fokusert, gjør at jeg søker og ser den røde tråden. 

Solveig Lundsvoll

Livsenergi 4

Jeg er sertifisert innen Ennead- metoden og har praktisert i fem år. Vi praktiserer relasjonsøvelser når vi trener. Da står vi sammen i forskjellige posisjoner som stimulerer oss til å bli mer oppmerksomme på det vi kjenner av vår egen livsenergi. Når jeg gjør min posisjon 4 sammen med andre, får jeg anledning til å gå dypt inn i meg selv og kjenne på hva som er min natur. Det er stor forskjell på å gjøre øvelsen alene eller sammen med andre. Når jeg er sammen med andre, kjenner jeg den andres nærvær samtidig som jeg kjenner meg selv. Det er helt essensielt for meg å kjenne at det er tillit mellom meg og den jeg står sammen med. Tilliten begynner med øyekontakt der jeg kan kjenne forbindelsen mellom oss. Når jeg føler at den er etablert, kan jeg kjenne hver eneste lille detalj av det den andre gjør av justeringer og små bevegelser. En liten refleks i en hånd eller at de trekker pusten litt ujevnt, er nok til at jeg reagerer. Når jeg selv slapper av og puster dypt, kan vi begge gå dypere inn i oss selv, samtidig som vi bindes enda mer sammen. Deretter oppstår en indre, lidenskapelig følelse som forsterker min følelse av meg selv.

Rigmor Galtung

Livsenergi 8

I hele mitt liv har jeg vært full av energi og skapertrang. Kreativ og veldig «oppe i hodet». Tankene har av og til gjort meg helt ør og fortumlet, og jeg har kjent på mye uro. Derfor var min overraskelse stor da jeg kom på Ennead-kurs for aller første gang for 12–13 år siden. Morten trengte nesten ikke se på meg før han sa: «Rigmor, du er en 8-er, og din energi sitter helt nederst korsbeinet. Det vil si at du tilhører den mennesketypen som er nærmest jorda.» Jeg trodde nesten ikke det kunne være riktig. Jeg? Jorda? Sånn var da ikke jeg? Så begynte ting å skje. Fra å tro at min styrke var det intellektuelle og at all min atferd var styrt fra hodet, begynte jeg å jobbe med å være mer til stede i min egen kropp. Det gikk egentlig veldig lett. Jeg merket at det ga meg mer ro og tilstedeværelse enn når jeg «kavet meg opp» ved å overse og ikke lytte til det kroppen forsøkte å fortelle meg. «Ro deg ned Rigmor, la tyngden av hele deg gå nedover, istedenfor oppover. Kjenn at du egentlig er stødig og trygg, og den følelsen får du ikke av å stresse opp i ditt eget hode.» Det ble skjellsettende, og jeg begynte å forstå både egen atferd og egne følelser bedre. 

Thomas Grønning

Livsenergi 8

For 6,5 år siden ble jeg introdusert for Ennead på en helgesamling som vi hadde med fysioterapiklinikken jeg jobber i. Jeg ble typet til livsenergi 8 og fikk en gjennomgang av hva det ville si, og da falt mange brikker på plass for meg. Jeg følte at jeg plutselig forstod hvorfor jeg er som jeg er, og hvorfor jeg er forskjellig fra de fleste andre mennesker jeg kjenner. Etter den helgen har jeg drevet aktivt med Ennead for å utvikle meg selv, bli sterkere i min livsenergi, lære å forstå andre mennesker og å styrke de andre åtte energiene inni meg selv. Det å få denne lærdommen og å integrere den i kroppen, er livsendrende. Jeg har alltid vært opptatt av trening, mat og helse. Jeg spilte fotball som guttunge og tenåring, men begynte også med styrketrening mens jeg var aktiv fotballspiller. Jeg har alltid elsket å bruke kroppen og vært avhengig av bevegelse. I perioder der jeg ikke har fått trent, har jeg fått vondter, spesielt i bekkenet og ryggen, og jeg har ikke følt meg noe bra ellers heller. Nå trener jeg mellom fem til sju ganger i uken og kan ikke tenke meg å ikke få gjort det.

Birgit Opland

Livsenergi 9

Jeg har vært med å utvikle Ennead-metoden siden den ble til og har kjent til min livsenergi 9 siden da. Essensen av min livsenergi 9 er helhet, rettferdighet, frihet og harmoni, og ikke minst det å verdsette hver eneste dag og leve her og nå. Helhet, rettferdighet og inkludering er faktorer som driver meg i saker jeg engasjerer meg i. Det er viktig å få frem all informasjon i en sak for å se helheten, og da er det viktig å ha frihet til å stille spørsmål når ting er uforståelige eller ikke virker, er logiske, helhetlige, rettferdige eller i balanse. Det kommer ofte opp mange spørsmål, enten for å bringe helhet og rettferdighet inn i saken, eller få alt på bordet så alle perspektiver er med før vi kan ta en beslutning. Det kan ta tid. Hvis vi går for fort frem, blir jeg urolig. Ærlighet er en annen viktig verdi for meg, å kunne si hva jeg mener og føler. Jeg har en slags form for indre tvang til å si sannheten. Etterpå kan jeg kanskje ergre meg fordi jeg har utlevert meg til noen som kanskje ikke fortjente tilliten.